Waarom deze informatie-pagina over de Bitcoin kopen met creditcard?

Op ons online platform, Money and Bitcoins, krijgen we regelmatig de vraag hoe de Bitcoin kopen en waarom de Bitcoin kopen met creditcard vaak niet kan. Tevens willen we met dit artikel uitleggen hoe je dan wel Bitcoins kunt kopen.

De Bitcoin in het kort

Om je heen hoor je steeds meet over de Bitcoin. De Bitcoin (BTC) is een cryptovaluta en een globaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde munt die niet wordt beheerd door een centrale bank. Alle transacties die onderling worden gedaan zijn permanent en zichtbaar in een publiekelijk ledger.

Bitcoin kopen

In 2014 steeg de populariteit van de Bitcoin, waardoor de prijs mee steeg. De waarde van de Bitcoin fluctueert aanzienlijk. Om deze reden is het een aantrekkelijke markt om in te beleggen. U kunt Bitcoins kopen bij wisselkantoren als Money and Bitcoins.

Bitcoin kopen met creditcard

Een creditcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Een creditcard lijkt op uw normale betaalpas en werkt net zo gemakkelijk. Maar waar een betaalpas direct uw beschikbare saldo gebruikt, schakelt de creditcard uw bank of een creditcardmaatschappij in. Deze partner voldoet op dat moment de rekening. Aan het einde van de maand betaalt u het verschuldigde bedrag terug met rente. Met de creditcard kunt u ook de Bitcoin kopen. Helaas zijn er tot op heden nog weinig plekken waar dat kan. Een reden hiervoor is de prijs van Bitcoins en zogeheten chargebacks.

Wat is een chargeback?

Changebacks zijn bedoeld om de koper te beschermen tegen fraude. U kunt dit aanvragen wanneer u een aanschaffing wilt terugdraaien. Ook wanneer u een afgeschreven betaling niet herkent, kunt u een chargeback inschakelen. Op dat moment krijgt u uw geld terug en wordt in tussentijd gecontroleerd of de terugboeking rechtsgeldig is.

Chargeback fraude

Een Bitcoin transactie is niet terug te keren en dus permanent. Wanneer u Bitcoins heeft gekocht met de creditcard, krijgt u ze direct in uw wallet. In het verleden zijn er klanten geweest die een chargeback hebben aangevraagd nadat zij Bitcoins hebben ontvangen. In sommige gevallen zijn deze klanten onrechtmatig in het gelijk gesteld. Om deze reden is het bij veel wisselkantoren niet meer mogelijk de Bitcoin te kopen met creditcard.

Paypal

Met PayPal is het ook mogelijk om aankopen te doen via uw creditcard. PayPal is eveneens niet vaak te vinden als betaaloptie. Het is hierbij mogelijk om een chargeback aan te vragen en daarna te verdwijnen. Het aanmaken van een PayPal account kan zeer gemakkelijk, evenals het invoeren van gedeeltelijk of geheel incorrecte gegevens. Om die reden is Bitcoin kopen met creditcard via dit platform vaak niet mogelijk.

Verbod op Bitcoin kopen met creditcard

Er zijn steeds meer banken die het kopen van Bitcoins met een creditcard verbieden. Door in het verleden Bitcoin aankopen te doen zonder deze terug te betalen, hebben veel mensen schulden gemaakt. Aan het begin van 2019 hebben verschillende banken in Europa, met Amerikaanse banken als inspiratie, de Bitcoin kopen met creditcard onmogelijk gemaakt. De Bank of America heeft het verbod op Bitcoin kopen met creditcard in 2018 namelijk al ingevoerd.

Creditcardmaatschappijen

De creditcardmaatschappijen hebben een positievere blik op het Bitcoins kopen met een creditcard. Zij krijgen immers rente over uw aankopen. Deze maatschappijen steunen uw cryptocurrency aankomen. Het gebruik van cryptovaluta heeft het aantal aankopen met een creditcard in 2018 doen stijgen met 22%.

De Bitcoin kopen: uw mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om Bitcoins te kopen. Daar helpen wij u graag mee. Een mogelijkheid is aanschaf met een Bitcoin debitcard.

Ook zijn er verschillende plekken waar u de valuta kunt aanschaffen met een creditcard. Dit kan onder andere bij CoinBase, CoinMama en Coincorner. Raadpleeg hiervoor de website van uw bank. In Nederland is er nog geen verbod op de Bitcoin kopen met creditcard. Banken waar u nog terecht kunt zijn onder andere ABN Amro, ING en de Rabobank.

Wilt u de Bitcoin kopen bij een ATM? Dan is het belangrijk u te verdiepen in waar deze ATM's te vinden zijn.

Om Bitcoins te kopen moet u in ieder geval over een Bitcoin wallet beschikken. Heeft u die nog niet? Dan kunt u er hier een Bitcoin wallet aanmaken. Alle gevallen van de Bitcoin kopen is overigens compleet op eigen risico.

Conclusie

De Bitcoin kopen wordt steeds bekender en populairder. Het lijkt er echter wel op dat steeds minder partijen het mogelijk maken de Bitcoin te kopen met creditcard. Het verbod op de Bitcoin kopen met creditcard heeft de prijs van de valuta tijdelijk doen zakken. Echter zorgt een lage prijs er weer voor dat de Bitcoin kopen een gunstige keuze is.

Start met handelen
in bitcoins

go to money and bitcoins

neem contact op voor meer informatie

Via het onderstaande formulier kunt u vragen
over dit artikel of andere vragen adresseren
aan onze customer service.

Money and Bitcoins

Het is te allen tijde aan te raden Bitcoins aan te schaffen via een bankoverschrijving. Dit is de goedkoopste manier en tevens mogelijk bij Money and Bitcoins. Wij adviseren u wel alleen Bitcois te kopen met geld dat u kunt missen.

Dit artikel over bitcoin belasting is geschreven in januari 2019. De informatie is afkomstig uit 2017 en tot dus ver up-to-date, als er wijzigingen plaatsvinden zullen we een update plaatsen. Dit artikel is bedoeld om u te informeren. Wij geven geen belastingadvies.

Money and Bitcoins B.V. is een wisselkantoor gevestigd in Nederland. U kunt Moneyandbitcoins.com gebruiken voor het aan- en verkopen van uw bitcoins zowel online als bij ons op kantoor.